Her geçen gün büyüyen bir pazar olan e-ihracat, birçok kobi’nin ve büyük şirketin dahil olduğu bir dünya. Milyarlarca dolarlık e-ticaret pazarında, sınırlarınızı Türkiye dışına taşımak ve döviz bazlı kazanç elde etmek istiyorsanız, en iyi seçenek ise e-ihracat. E-ihracat nedir sorusunun yanıtı, ürün ve hizmetlerin yurt dışına çevrimiçi platformlar üzerinden satılması diyebiliriz. Gümrük standartlarına uygun bir şekilde, ürünlerinizi yurt dışı merkezli pazar yerleri üzerinden satabilirsiniz.
İçindekiler →
E-İhracat Yapmanın Avantajları Neler?
Tahmin edilenin aksine, ürünlerinizi e-ihracat modeli ile yurt dışında satmak kolay bir süre. Gümrük, lojistik gibi alanlarda doğru kararlar aldığınızda ve ShipEntegra gibi çözüm ortaklarıyla ilerlediğinizde, e-ihracat döviz bazlı kazanç sağladığı için oldukça karlı bir model. E-ihracat nedir sorusunu biraz daha genişletip, neden e-ihracat yapmalıyım sorusunun yanıtına gelirsek, karşınıza çıkacak avantajlar şu şekilde:
- E-ihracat yapacaklar için, birçok ülke ürünlerde yalnızca CE belgesi gibi temel belgeleri istemektedir, bu da yasal prosedürleri kolaylaştıran bir durum.
- Ödemelerin Dolar ya da Euro gibi döviz cinsinden alınması durumu, işletmenizde yüksek karlılık yaratır.
- E-ihracat, geleneksel ihracatın gerektirdiği birçok prosedürü atlamanızı sağlar, bu da süreçleri hızlandırır.
- Son tüketiciye B2C modeli ile ya da firmalara B2B modeli ile ürün satabileceğiniz e-ihracat sürecinde, KDV muafiyeti vardır.
Yurt dışında birçok ülkede, milyarlarca potansiyel müşteriye ulaşmanızı sağlayan ve klasik ihracata nazaran birçok prosedürü atlamanızı sağlayan e-ihracat, birçok kobi ve büyük işletme için çok önemli bir fırsat.

E-İhracat Yapmayı Düşünenler İçin Amazon’da Satıcı Hesabı Açmak
Dünyanın en büyük çevrimiçi satış platformu olan ABD merkezli Amazon, e-ihracatta ilk akla gelen adreslerden. eBay ve Etsy gibi platformlara nazaran çok daha büyük bir pazar olan Amazon’da satıcı hesabı açmak, belli kurallara dikkat ettiğinizde son derece basit bir süreç. İlk adımı atmak ve döviz bazında kazanç elde etmek için, ilk olarak Amazon’un web sitesine gitmeli ve Selling on Amazon bağlantısı üzerinde hesap açın. Amazon’da profesyonel satıcılar için, aylık 40 dolara yakın ücret talep edilirken, bu seçeneğe alternatif olarak ücretsiz hesap da açabilirsiniz.
Gerekli bilgileri giriş yaptıktan sonra, şirketin hizmet şartlarını onaylayın, firmanızla ilgili bilgileri teyit edin. Ayrıca faturalandırma ve para yatırma modellerini de giriş yapmalısınız. Amazon’da satıcı hesabı açmak işte bu kadar kolay. İlk adımı attınız, ancak e-ihracatınızı sorunsuz bir şekilde yönetebilmek için, ihtiyaç duyacağınız bazı çözümler de olacak.
E-İhracatı Kolaylaştıran Çözüm Ortağı
Amazon’da satıcı hesabı açmak her ne kadar birkaç adımlık bir işlem olsa da, dünya çapında bir satış planlıyorsanız lojistikten gümrüğe her alanda profesyonel olmanız şart. E-ihracatı kolaylaştıran çözüm önerileri sunan ShipEntegra, lojistik ve yazılım alanında uzman bir şirket. Gümrük, lojistik ve kargo işlemleri, e-ihracatta profesyonel bir şekilde yönetilmesi gereken unsurlar. Özellikle Amazon, eBay ve Etsy gibi farklı platformlarda satış yapmayı planlıyorsanız, UPS, Fedex, TNT gibi kargo şirketleri ile gelişmiş entegrasyonlar içeren ShipEntegra, aradığınız çözümleri sunuyor.