Saçlarımızın dökülmesinin nedenleri

Saç dökülmesi bilindiği üzere çağımızın önemli sağlık sorunlarından biridir. Saç dökülmesi sadece tıbbi sebeplere dayanmamaktadır. Tıbbi sebepler başta olmak üzere psikolojik ve genetikte olabilmektedir.

Biz öncelikle 3 ana etken sebepleri inceleyelim. Birinci neden olarak tıbbi etkenleri irdeleyelim.Tıp çok değişik nedenlerle açıklamaktadır saç dökülmesinin nedenlerini. Saç dökülmesinin birinci önceliğini ailemizden gelen kalıtımsal özellikleri ön plana alır tıp. Bu sebebe saç dökülmelerine ayrı reçete uygular.Öncelikle aileden gelme kalıtımsal özellikleri inceler. Bu konudaki tedavi yöntemlerini ona göre uygular.

ALOPESİ AREATA denilen bir hastalık türünün de çok önemli bir etken olduğunu söylüyor bilim adamları. Ama buna sebebiyet veren etkenleri daha çözebilmiş değil. Bu konuda yapılan tetkiklerden sonra tedavi yöntemi uyarlamaktadır.

Doğum sonrası da saç dökülmesi yoğun bir şekilde yaşanmaktadır.bu dökülme sürecinin doğumdan sonra 6 aya kadar uzadığı bilinmektedir.

Enfeksiyon geçiren uzun süreli yüksek ateş geçiren ve yine çok uzun süreli soğuk algınlıkları da saç dökülmelerini tetikler. Bu sürenin 1 ay ile 3 ay arasında değişebileceğini söylüyor konunun uzmanları.

[irp]

Protein eksikliğinin de saç dökülmelerinde çok etkili olduğu bilinir. Ama burada iyi haber hangi protein eksikliğinden ötürü olduğu tespit edilir ve o proteinler alınırsa saç dökülmesinin durduğu ve saçların yeniden güçlendiği de aşikardır.

Tiroid bezlerinin eksik çalışması da saç dökülmesini hızlandırır. Hekimden alınacak tedavi yöntemi de bu hastalıktan olan dökülmeyi kısa sürede önler. Saçlarınızın kökleri eski halinden daha güçlü hale bile gelebilir.

Önemli cerrahi operasyon geçiren hastalarda da saç dökülmesi 3 aya kadar devam eder. Nekahat devresi sonucunda tekrar eski haline döner. Bu sürecinde 3 ay olduğu bilinmektedir.

Demir eksikliği de en önemli sebeplerden biridir saç dökülmelerinde. Bu yüzden demir kaybımız varsa o kaybı giderecek gerek ilaç veya gerekse sebzelerden alacağız demirle bu açığımızı gidermeliyiz.

Mantar hastalığı da şiddetli saç dökülmesine sebebiyet verirken kafamızda oluşacak yaralar acıda vermektedir. Mantar hastalığı geçiren hastaların mutlaka hekim tedavisine başvurmaları gerekmektedir.

Kemoterapi tedavisi gören hastaların saçları dökülür. Burada da iyi haber kemoterapi tedavisinin bitiminde saçlar hızla büyümeye başlar.

Give a Comment