Göz kapaklarındaki sarkmalar, yüzde yorgun ve yaşlı bir ifadeye sebep olur. Hatta bu sarkmalar yüksek orandaysa görme alanında dahi olumsuz bir etki yaratabilir. Göz kapağı estetiği ise bu yorgun ifadeden ve yaşlı görüntüden kurtulmayı sağlar. Ayrıca üst gözkapağı ya da alt göz kapağındaki torbalanmaları da gidererek görme alanının genişlemesini sağlar. Göz kapağı estetiği, hastanın ihtiyaç duyduğu durumlarda yüz germe ya da kaş kaldırma gibi diğer estetik operasyonlarla kombine şekilde de uygulanabilir ve memnun edici sonuçlar verir. Op. Dr. Leyla Arvas, göz kapağı estetiği olmak isteyenler için operasyon sürecine ilişkin akla gelen soruları cevapladı…
İçindekiler →
Göz kapağı estetiği nedir? Kimler göz kapağı estetiği olabilir?
Op. Dr. Leyla Arvas, göz kapağı estetiğinin hasta için oldukça konforlu bir süreç olduğunu belirtirken, kimlerin göz kapağı estetiği için uygun birer aday olduğunu, kimlerin bu operasyon öncesinde daha dikkatli olması gerektiğini şöyle anlatıyor:
“Teknik olarak Blepharoplasty olarak adlandırılan göz kapağı estetiği, alt ve üst göz kapaklarında bulunan fazlalık derinin, yağ torbalarının ve kas dokusunun çıkartıldığı operasyonlardır. Göz kapağı estetiği olabilmek için öncelikle kişinin genel sağlık durumunun uygun olması gereklidir. Dolayısıyla hastamızdan operasyon öncesinde bazı tetkik ve tahliller isteriz. Özellikle, yüksek tansiyon ya da dolaşım sistemi problemleri yaşayan, şeker hastalığı olan veya kalp- damar hastalıklarına sahip kişilerde ekstra önlemler alarak ameliyatı gerçekleştiririz. Bir de göz ile ilgili problem yaşayan hastalarımız da olabiliyor. Kuru göz ya da yetersiz gözyaşı varlığı, retina ayrılması veya glokom hastalığı da dikkat gerektiren konular olduğundan operasyon öncesinde mutlaka bir göz doktoru kontrolü öneriyoruz.
Bu operasyonları genellikle 35 yaşını aşan kadın ya da erkeklere uyguluyoruz. Çünkü genellikle kişilerde bu sorun orta yaşlarda ortaya çıkmaya başlar. Ancak bu genç yaşlarda göz kapağı sarkması görülmediği anlamına gelmesin. Genetik yatkınlıkları sebebiyle göz kapağında sarkma problemi olan ve torbalanmış alt göz kapaklarından şikayetçi olan hastalarımıza erken yaşlarda da göz kapağı estetiği yapabiliyoruz.”
Göz kapağı estetiği nasıl yapılır?
Göz kapağı estetiğinin günümüzde yaygın olarak yapıldığını ve bu operasyonun sonuçlarının hastanın hayat kalitesini yükselttiğini söyleyen Op. Dr. Leyla Arvas, göz kapağı ameliyatının nasıl yapıldığı ile ilgili detayları şu şekilde özetliyor:
“Göz kapağı deri, kas, fasya ve yağ pakeleri olmak üzere dört yapısal tabakadan oluşuyor. Alt göz kapağında yağ pakeleri iç, orta ve dış hatta bulunurken, üst göz kapağında ise bu yağ pakeleri iç ve orta hatta bulunuyor.
Eğer üst göz kapağı estetiği yapıyorsak, öncelikle lokal anestezi ile üst göz kapağını uyuştururuz. Üstteki deriyi ve ardından da alt kısımda kalan kasın bir kısmını alırız. Bu şekilde iç ve orta hatta bulunan yağ pakelerine ulaşmış oluruz ve artık fıtıklaşmış hale gelmiş olan yağ pakelerinin de bir kısmını alırız. Gözyaşı bezinde sarkma olduğunu gözlemlediysek, yukarı asarız. Son olarak, eriyen dikişlerle kesiyi kapatarak işlemi sonlandırırız.
Alt göz kapağı estetiği gerçekleştiriyorsak, lokal anestezi ile alt göz kapağını uyuştururuz. Sonra deri ve kası kaldırarak iç, orta ve dış tarafta bulunan yağ pakelerine ulaşarak, fıtıklaşmış olanların bir kısmı ile fazla deri ve kasın bir kısmını alırız. Eriyen dikişlerle kesiyi kapatarak operasyonu sonlandırırız.
Göz kapağı estetiği ameliyatı sonrası hastayı nasıl bir süreç bekler?
Op. Dr. Leyla Arvas, göz kapağı olan bir hastanın ameliyat sonrası için doktorunun tavsiyelerine uymasının çok önemli olduğunu belirtiyor ve operasyon sonrası süreci şöyle anlatıyor:
“Göz kapağı estetiği ameliyatının bitiminde hastanın gözlerinde kuruluk yaşanmaması için göze bir merhem uygularız ve bir bandaj koyarız. Operasyon sonunda, göz kapaklarında hafif bir gerginlik hissi oluşması oldukça normal. Anestezinin etkisi geçtiğinde bölgede bir ağrı hissi yaşanabilir. Bu ağrılar kuvvetli ağrı kesiciler aracılığıyla en düşük seviyeye indirilerek kontrol altına alınabilir.
Operasyonun gerçekleştirildiği bölgede belli bir ölçüde morlukların görülmesi ve şişlikler olması normaldir. Bu durumu en aza indirgeyebilmek için hasta başı olabildiğince yüksekte tutarak yatmaya özen göstermeli ve sık sık soğuk- buz kompres uygulaması yapmalı. Bölgedeki morluklar kişiden kişiye değişiklik göstermekle birlikte en yoğunluklu olarak ilk haftada gözlemlenir. 2- 4 hafta içerisinde ise yavaş yavaş ortadan kalkar. Özellikle operasyon sonrası 2- 7. gün arasında dikişler alındıktan sonra göz çevresi gitgide rahatlayacaktır.
Göz bölgesinin temizliği konusunda hastalar mutlaka doktorlarının tavsiyelerine uymalı. Genellikle, gözlerde batma, yanma ya da kuruluk hissi yaşanması ihtimalinin önüne geçmek için göz damlası kullanmayı öneririz. İlk birkaç hafta gözyaşı salgısında artış, çift ya da bulanık görme durumu, ışığa karşı daha duyarlı olma gibi geçici değişiklikler yaşanması da olağandır. Hastaların endişe etmemesini, tedirginlik duydukları zamanlarda mutlaka doktorları ile iletişime geçmelerini öneriyorum.
Hastalar operasyon sonrasında 2- 3 gün içerisinde televizyon seyretmek, kitap okumak gibi rutin alışkanlıklarını gerçekleştirebiliyor hale gelirler. Sadece kontakt lens kullanan hastalar, ortalama 2 hafta kadar lens kullanımına ara vermek durumunda kalabilirler.”
Göz kapağı sonrası doğal görünüm ne zaman elde edilir?
Göz kapağı estetiğinin kişiye çok daha genç ve canlı bir görünüm kazandıracağının altını çizen Op. Dr. Leyla Arvas: “Her operasyondan sonra olduğu gibi göz kapağı estetiği sonrasında da iyileşmek zaman gerektirir. Özellikle hastaların merak ettiği skar izler, operasyon sonrası ortalama 6 ay içerisinde hafif pembemsi bir renge dönüşür ve kısa süre içerisinde incelerek neredeyse görünmez bir hal alır.” diyor ve göz kapağı estetiğinin çok uzun süre hatta birçok hasta için ömür boyu kalıcı sonuçlar verdiğini söyleyerek sözlerini tamamlıyor.
Siz de göz kapağı estetiği yaptırarak daha genç ve dinamik bir görünüme sahip olmaya karar verdiyseniz, göz kapağı estetiği ile ilgili detayları öğrenmek, göz kapağı estetiği fiyatları hakkında bilgi almak için hemen +90 542 464 74 33 no’yu arayarak Op. Dr. Leyla Arvas’a ulaşın veya www.drleylaarvas.com adresi üzerinden randevunuzu planlayın…
Op. Dr. Leyla Arvas
- Web Site: https://www.drleylaarvas.com
- Facebook:@drleylaarvas
- Instagram :@drleylaarvas
- YouTube: LeylaArvas